Levy- ja lamellilämmönsiirtimet

Levylämmönsiirtimiä on valmistettu jo 80 vuoden ajan ja niistä on tullut monelle käyttöalueelle soveltuvia vahvoja laitteita. Levylämmönsiirtimien ainutlaatuinen ominaisuus on niiden muunneltavuus. Prässäystekniikka on kehittynyt ja markkinoille on tullut uusia levyprofiileita, useita prässäyssyvyyksiä ja levymuotoja, joiden ansiosta levylämmönsiirtimiä voidaan käyttää hyvin erilaisissa käyttökohteissa.

Tehtävän muuttuessa avattavat levylämmönsiirrintyypit  (tiivisteelliset ja puolihitsatut ns. semi-welded ) voidaan sovittaa uudelleen joko lisäämällä tai poistamalla levyjä. Näissä malleissa käytetään tiivisteitä joko levyjen tai levyparien välissä.

Erityisesti LVI-tehtäviin ja OEM-sektorin tarpeita varten on kehitetty erilaisia nikkeli- ja kuparijuotettuja levylämmönsiirtimiä sekä ns. fuusiojuotettuja levylämmönsiirtimiä, jotka ovat umpinaisia tiivisteettömiä kompakteja ratkaisuja. Näiden osalta meillä on markkinoiden laajin valikoima, erikoisuutena mm. laajasolainen mallisarja erityisesti viskoottisiin tehtäviin.

Käyttöalueiden laajentuessa on kehitetty useita eri tyyppisiä hitsattuja levylämmönsiirtimiä. Viimeisimmät  uutuudet markkinoilla ovat edustamamme  laser hitsattu plate and shell-tyyppinen malli sekä uusimpana edistyksellinen Funke Block mallit. Nämä mallit ovat täysin tiivisteettömiä. Block mallissa on useita erilaisia levyprofiileita ja solasyvyyksiä. Ne pystytään avaamaan ja helposti puhdistamaan mekaanisesti tai kemiallisesti.

Koska hitsattujen levylämmönsiirtimien joukossa osa malleista on avattavissa ja helposti puhdistettavissa sekä osa malleista täysin hitsattuja. Tämä on hyvä huomioida laitevalintoja tehtäessä ja arvioida kunnolla ennen laitevalintaa.

ViFlow Finland Oy:n levylämmönsiirrinvalikoimaan kuuluvat kaikki päätyypit:

  • tiivisteelliset levylämmönsiirtimet
  • puolihitsatut ns. semi-welded levylämmönsiirtimet
  • kaksoisseinämäiset levylämmönsiirtimet
  • kupari –, nikkeli- ja fuusiojuotetut levylämmönsiirtimet
  • Hygieniasektorin erikoislevylämmönsiirtimet (elintarviketeollisuus, lääketeollisuus, perinteinen meijeri yms)

Näiden osalta päävalmistajamme on saksalainen FUNKE.

Hitsatuista levylämmönsiirtimistä valikoimaamme kuuluvat:

  • plate and shell tyyppiset sekä Bloc tyypit puhtaille tehtäville
  • avattavat ja täysin hitsatut ristikkäisvirtauslämmönsiirtimet likaisille tehtäville sekä ilmalle tai kaasuille
  • avattavat tai täysin hitsatut free-flow levytyypin lämmönsiirtimet
  • avattavat ja täysin hitsatut lamellilämmönsiirtimet
  • hitsatut lamellitekniikkaan perustuvat säiliölämmittimet

Näistä malleista meiltä löytyy useita eri levyprofiileita sekä prässäyssyvyyksiä, joiden ansiosta käyttöalue on erittäin laaja. Näiden tuotteiden osalta päävalmistajinamme ovat saksalaiset FUNKE ja Gesmex, tanskalainen ACO Engineering ja ranskalais-belgialainen Barriquand. Kaikki yhteistyöyrityksemme ovat tunnettuja pitkään markkinoilla toimineita valmistajia.

Lisätietoa saatte PDF-esitteistämme tai ottamalla meihin yhteyttä.