Block hitsatut levylämmönsiirtimet

Näitä hitsattujen levylämmönsiirtimien erikoistyyppejä valmistaa meille saksalainen yritys FUNKE. Block tyyppiset mallit näyttävät usein ulkoisesti samannäköisiltä, mutta niissä on sisäisesti paljonkin eroavuuksia. Näistä tärkeimmät ovat eroavuudet levyprofiileissa ja prässäyssyvyyksissä sekä mitoissa. FUNKE:lla on hyvin laaja valikoima tästä mallisarjasta.

Bloc tyypit ovat hitsattuja levylämmönsiirtimiä, joiden etuna on niiden helppo puhdistettavuus (joissakin malleissa nähdään suoraan levyjen välistä läpi), tiivisteettömyys, kompakti koko ja laaja käyttöalue useiden erilaisten levyprofiilien, prässäyssyvyyksien ja kokojen ansiosta.Ne voidaan avata ja pestä painepesurilla tai suorittaa kemiallinen pesu kierrätyspesulla. Mikäli korroosio tms. on kuluttanut levypakkaa niin paljon, ettei korjaus enää riitä, voidaan koko levypakka vaihtaa eikä tarvitse hankkia kokonaan uutta laitetta. Erityisesti vaativissa kemian prosesseissa tästä on etua verrattuna täysin umpinaisiin hitsattuihin malleihin.

Tiivisteettömyyden ansioista näitä malleja voidaan käyttää kohteissa, joissa tiivisteet eivät kestä tai ovat erittäin kalliita, korkeissa paineissa ja lämpötiloissa. Näiden lämmönsiirtimien kohdalla yhdekokoja voidaan muuttaa vapaasti ja siten saadaan termisesti paras ratkaisu mm. tehtäviin, joissa virtausmäärät eroavat toisistaan huomattavasti.

Erilaisten solaprofiilien ja prässäyssyvyyksien ansiosta laitteet soveltuvat hyvin lauhdutustehtäviin, ilma/kaasutehtäviin, esilämmittimiksi, viskoottisille nesteille, likaisten tai kuituja/kiintoaineita sisältäville nesteille. Laite soveltuu myös tehtäviin, joissa joko toinen tai molemmat virtaavat nesteet tarvitsevat laajemman solan.

Block lämmönsiirtimen käyttöalue on ns. pienet ja keskisuuret tehtävät lämmönsiirtotehon ja/tai virtausmäärän osalta.

HUOM:

Block tyypissä on paljon täysin uutta designia sekä valmistustekniikkaa, jota emme tarkoituksella esitä nettisivuillamme. Lisätietoa saa vain ottamalla yhteyttä suoraan meihin.