Suodattimet

Valikoimaamme kuuluvat sekä manuaaliset että automaattitoimiset suodattimet, pussi- ja korisuodattimet sekä ns. mutataskut ja syklonityyppiset suodattimet.

Manuaalisuodattimia käytetään yleisesti mm. öljypiireissä sekä vesikiertojen ns. esisuodatuksessa. Usein systeemi varustetaan kahdella suodattimella, sillä puhdistuksen aikana prosessineste ei voi virrata suodattimen läpi. Kaksoiskorirakenteessa paine-ero ohjaa virtauksen toiseen koriin, kun painehäviö kasvaa asetusarvon yli.

Automaattitoimiset suodattimet toimivat samalla kuin puhdistusvaihe tapahtuu suodattimessa. Prosessivirtaa ei tarvitse katkaista tai ohittaa puhdistuksen ajaksi. Nämä suodattimet toimivat turvallisesti myös etäkäytössä. Automaattitoimiset suodattimet sijoitetaan usein vesikiertoihin, joissa karkeampi partikkelikoko on jo erotettu mekaanisella suodatuksella.

Suodattimemme suojaavat tärkeät prosessit likaantumiselta ja niillä ehkäistään partikkelien kertyminen systeemiin. Automaattitoimisten suodattimien yleinen käyttökohde on mm. lämmönsiirtimien levyjen ja putkien sekä jäähdytystornien pohja-altaan puhtaana pitäminen, jolloin huoltokustannuksia (pesuja ja varaosien hankintaa) voidaan pienentää huomattavasti. Jäähdytystorneissa käytetään usein suodatinta sivuvirrassa (pieni suodatinkoko) ja toiminta riittää turvaamaan tornin pitkäaikaisen käytön. Suodattimia on myös käytössä prosessisuodattimina, tiivistevesiverkoistoissa, kaukolämpövesikierroissa, raakavesipiireissä ym.

filter5.jpg

Suodattimet voidaan toimittaa elementteinä tai kokonaisuuksina, joissa ohjauskeskus on mukana. Suodattimista on saatavilla useita eri materiaalivaihtoehtoja, eri suodatusasteilla (lähtien 20 mikronista ylöspäin), paine-ilma tai sähkötoimisina. Ohjauskeskukset voidaan sovittaa yhteensopivaksi asiakkaiden järjestelmään.

Suodatinvalmistajalla on laaja valikoima erilaisia hyväksyntöjä ja sertifikaatteja

mm. PED, ASME, GOST, SELO, DNV, Lloyds…

Suodattimiemme päävalmistaja on saksalainen pitkään markkinoilla toiminut ja laadustaan tunnettu yritys Krone Filter. Lisätietoa laitteista saatte lataamalla PDF- esitteemme tai ottamalla meihin yhteyttä.